fredag 16. september 2011

Over halvveis i september

Høst på utsikten over Hajeren
Nå nærmer det seg vinter, men først skal vi ha en koselig høst :-) Jeg liker høsten veldig godt, det er så frisk og klar luft i tillegg til mange fantastiske farger rundt i naturen :-)

Så kommer kulda, den liker jeg ikke så godt, men egentlig er det jo bare å kle seg godt ;-)

Vi skal ikke klage over været her i Norge, vi er heldige i forhold til mange land der katastrofene står i kø :-(




Jeg leste en blogg om lykke. Så viktig det er å ta vare på de gode øyeblikkene i livet, det er jo dem vi husker tilbake på som den lykkelige tiden. Det spiller ingen rolle hva det er, bare vi koser oss og har det hyggelig eller morsomt.
Jeg tror at lykke ikke kan måles i antall, men i kvalitet. Ungene som ler og har det moro sammen med deg er et eksempel på lykke, det varer bare en kort stund av gangen, men du husker det som en lykkelig tid. En annen form for lykke er å sitte i armkroken til den du elsker :-)
Dette er lykke som vi med familie opplever, men mange har ikke familie. Hvor finner dem lykke? Jeg veit at mange finner lykke i naturen. Det å sitte på den steinen på bilde over her for eksempel, kan være lykke for mange. Det er det for meg også, her finner jeg ro i sjela sammen med flott natur. Hytta ligger bare et par minutter unna og der har vi peiskos og levende lys, ingen strøm der nei :-)
Det er lykke for meg når vi reiser på hytta, vi har mange gode minner derfra :-)

Lykke for meg kan også være når vi tar oppvasken sammen, det å vite at jeg har en mann jeg kan gjøre sånne ting sammen med :-)
Lykke er også å våkne en morgen og vite at mannen min er i nærheten, enten han fortsatt ligger ved siden av meg i sengen eller har stått opp for å koke kaffe til oss :-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Snart (nesten) er det jul, det gleder jeg meg også til :-)
Pynte med juleting og masse lys i mørketiden. Det er kos med tradisjoner uavhengig av religion.
Jeg er ikke så opptatt av det kristne ved julen, tenker heller på at det er feiringen av solen som "snur" og det går mot lysere tider :-) Solsnu og Julablot het det i norrøn tid, det har ingenting med kristendommen å gjøre.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uansett så er det viktig å sette pris på de små ting i hverdagen, ta vare på de gode minnene og lære av de dårlige :-)

2 kommentarer: